Sažetak opisa poslova i odgovornosti:
Obrađuje sve vrste namirnica i pripravlja jela prema postavljenim standardima. Aranžira gotova jela te pomaže pri izdavanju istih
Detaljan opis poslova i odgovornosti:
priprema potrebnu količinu namirnica za kuhanje na osnovu jelovnika i uputama šefa kuhinje,
kuha jela u skladu sa normativima te odgovara za ukus i pravilno kuhanje,
priprema hranu za pansionske obroke ili po narudžbi koja se nalazi u a la carte jelovniku,
kontrolira kvalitetu (prema utvrđenim standardima) izdanih jela,
poštivanjem HACCP sustava doprinosi kvaliteti namirnica u svim fazama rukovanja s istim,
pravilno i savjesno koristi kuhinjski inventar, opremu i uređaje,
ponaša se u skladu sa procedurama rada te primjenjuje mjere i sredstva zaštite na radu.
Potrebna znanja, vještine i radno iskustvo:
spretnost, pouzdanost i kvaliteta rada,
timski rad i spremnost na učenje
minimalno 1 godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima